• Chronische pijn

    Chronische pijn

  • Chronische pijn

Wanneer

Chronische pijn kan uw dagelijks leven negatief beïnvloeden waardoor u zult merken dat u uw leven niet meer kan leiden zoals u zou willen. Ergotherapie richt zich op het leren omgaan met uw pijn en het vinden van een nieuw evenwicht in uw dagelijks leven.

Hoe ziet de behandeling eruit?

• Intakegesprek: De behandeling begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij uw klachten en welke invloed deze hebben op uw dagelijkse activiteiten. Met uw vraag als leidraad wordt een plan van aanpak opgesteld wat gericht is op het zo goed mogelijk kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten die voor u belangrijk zijn.

• Belasting & belastbaarheid: Is wat u doet op een dag voldoende afgestemd en in evenwicht met wat u lichamelijk en mentaal aan kan? Doet u snel te veel met meer pijn en vermoeidheid tot gevolg? Of bent u juist voorzichtig geworden en weet u niet meer wat u daadwerkelijk aan kan? Dit zijn vragen die aan bod komen bij de behandeling gericht op belasting & belastbaarheid. U krijgt uitleg over hoe het lichaam omgaat met pijn en krijgt meer inzicht in waarom u zich voelt zoals u zich voelt. U leert uw grenzen te herkennen en krijgt begeleiding bij het vinden van een goed evenwicht tussen activiteiten die energie kosten en activiteiten die energie opleveren. U zult samen met uw ergotherapeut op zoek gaan naar praktische manieren om uw balans op een dag terug te vinden.

• Ergonomie: Bij de uitvoer van uw dagelijkse activiteiten wordt aandacht besteedt aan uw houding en uw manier van bewegen. Door activiteiten daadwerkelijk uit te voeren, te observeren en te bespreken wordt u zich bewust van uw gewoonte patronen. U krijgt advies en begeleiding bij het op een andere manier doen van activiteiten wat bijdraagt aan het verbeteren van de uitvoer van uw dagelijkse activiteiten.

• Acceptatie: Leren leven met chronische pijn is helaas niet makkelijk. Chronische pijn geeft frustratie en doet een aanslag op het vertrouwen in uw lichaam en het plezier in het leven. Tijdens de ergotherapie behandeling wordt gebruik gemaakt van Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Deze vorm van therapie is gericht op het weer een waardevol en bevredigend leven kunnen leiden. In plaats van de strijd aan te gaan tegen de pijn, leert u uw pijn te aanvaarden en toe te laten in uw dagelijks leven. Het uitgangspunt is dat u datgene gaat doen wat u belangrijk vindt. In plaats van de pijn centraal te stellen, leert u juist de inhoud van uw leven centraal te stellen, zodat u weer het leven kunt leiden dat u graag wilt.

  ADRES
Ergotherapie Terneuzen
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen
Stacks Image 1627_42
CONTACT
T 0115-622655
E info@ergotherapieterneuzen.nl
SOCIAL MEDIA

Powered by Webcompact.nl