• Intakegesprek: de behandeling begint altijd met een intakegesprek. Daarin vragen we onder andere wat de gevolgen zijn van de Parkinson(nisme) en stellen we samen de doelen op.
• Dagelijkse handelingen trainen: dagelijkse handelingen die u niet of moeizaam kunt uitvoeren, kunnen we oefenen. Dan moet u denken aan in en uit bed, handelingen in de keuken, verplaatsen binnen- of buitenshuis etcetera. Het komt hierbij vaak voor dat we daarbij hulpmiddelen adviseren. Sommige hulpmiddelen worden vergoed. We kunnen u dan ook helpen bij het aanvragen van een vergoeding. Ook trainen we het gebruik van de hulpmiddelen.
• Zithoudingsadvies: het adviseren bij zitproblematiek begint altijd met een observatie en een gesprek met u (en uw naasten). Bij zithoudingsproblemen kan het zo zijn dat we bijvoorbeeld een rolstoel of een aanpassing aan een rolstoel adviseren. Ook geven we advies met betrekking tot (aangepaste) zitfauteuils. Soms kunnen hulpmiddelen aangevraagd worden en helpen we bij de vergoeding daarvan.
• Advies met betrekking tot woningaanpassingen: om beter te kunnen functioneren in en om uw huis, is het soms nodig om in en om uw woning aanpassingen aan te brengen. Dan kunt u denken aan het aanpassen van drempels, het weghalen van kleden/matten of grotere aanpassingen, zoals het realiseren van een inloopdouche. Wij geven advies en helpen waar mogelijk bij de aanvraag van woningaanpassingen.