Ergotherapie

Werkwijze

Na aanmelding per telefoon, mail of na binnenkomst van een verwijzing van uw arts zal de ergotherapeut contact met u opnemen voor een afspraak. Tijdens de kennismaking bespreken we waar de knelpunten liggen en bekijken we samen waaraan u iets wilt veranderen of verbeteren. Indien nodig vindt onderzoek plaats. Daarbij wordt mogelijk uw omgeving betrokken. Er worden gezamenlijk afspraken gemaakt over het vervolg van de behandeling en frequentie van de ergotherapie.

De behandeling kan bestaan uit training, begeleiding of advies. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Begeleiding in de keuze van een hulpmiddel, zoals een steunkoushulpmiddel
  • Verbeteren van de balans in uw dagelijkse leven
  • Verminderen van hand/polsklachten
  • In en uit bed komen
  • Scootmobiel of fiets trainingen
  • Valpreventie
Meer informatie kunt u ook lezen onder specialisaties.

Verwijzing

Voor een behandeling van de ergotherapeut kunt u bij ons terecht middels een verwijsbrief van uw huisarts/specialist of zonder verwijsbrief via de directe toegankelijkheid ergotherapie (DTE). Indien u ervoor kiest om zonder verwijsbrief bij ons aan te melden, dienen wij eerst een screening te doen. Deze screening is noodzakelijk om te onderzoeken of u bij de ergotherapeut op de juiste plek bent. Daarnaast wordt er onderzocht of er geen onderliggende problemen zijn die uitgezocht dienen te worden voordat er gestart kan worden met de behandeling. Indien dit zo is, zal u terug worden gestuurd naar uw huisarts. U dient dan met hem of haar te overleggen welke stappen er verder ondernomen moeten worden. Na de screening zijn wij verplicht een kort verslag naar uw huisarts te sturen, zodat die ook op de hoogte is van het feit dat u bij een ergotherapeut onder behandeling bent.

Vergoeding

Ergotherapie wordt voor 10 uur op jaarbasis vergoed vanuit de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Mogelijk heeft u een aanvullend pakket waardoor u extra uren vergoed kunt krijgen, kijk dit in uw polis na. De ziektekostenverzekeraar hanteert voor de basisverzekering een eigen risico, dit eigen risico geldt ook voor de ergotherapiebehandeling. Het eigen risico kunt u bij uw eigen zorgverzekeraar opvragen.
  ADRES
Ergotherapie Terneuzen
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen
CONTACT
T 0115-622655
E info@ergotherapieterneuzen.nl
SOCIAL MEDIA

Powered by Webcompact.nl