• Steunkoushulpmiddel

    Steunkoushulpmiddel

Wanneer

Wanneer u steunkousen draagt, maar moeite heeft om ze zelf aan en/of uit te trekken, bijvoorbeeld omdat uw weinig kracht in de armen/handen en/of benen heeft of wanneer u niet goed meer kunt bukken. Wanneer u de steunkousen toch zelf aan- en/of uit wilt trekken of wanneer uw mantelzorger dit bij u wilt doen, heeft u recht op een hulpmiddel via de zorgverzekeraar.

Wanneer de thuiszorg de steunkousen bij u komt aan- en uittrekken, heeft u geen recht op een hulpmiddel via de zorgverzekeraar.

Hoe ziet de behandeling eruit?

• Intakegesprek: de behandeling begint altijd met een intakegesprek. Daarin vragen we onder andere welke steunkousen u heeft, waarom u steunkousen draagt en waarom het niet lukt om de steunkousen zelf aan- en/of uit te trekken.

• Hulpmiddelen uitproberen: tijdens de eerste behandeling nemen we de steunkous hulpmiddelen mee om te kijken welke voor u geschikt is. We proberen dan de verschillende hulpmiddelen uit. Als er een hulpmiddel tussen zit die voor u geschikt is, mag u die een bepaalde tijd uitproberen.

• Vergoeding: wanneer het hulpmiddel bevalt, vragen wij voor u het hulpmiddel aan via de zorgverzekeraar. Daarvoor moeten wij een formulier invullen wat u moet ondertekenen en we hebben de verwijzing/medische machtiging van de huisarts nodig om het hulpmiddel aan te vragen. Het hulpmiddel dat u van ons gebruikt hebt, mag u dan houden.
  ADRES
Ergotherapie Terneuzen
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen
Stacks Image 1627_42
CONTACT
T 0115-622655
E info@ergotherapieterneuzen.nl
SOCIAL MEDIA
Gerealiseerd met Webcompact van Laveto.