• Valpreventie

    Valpreventie

Wanneer

Wanneer u mobiliteit vermindert, het risico op vallen vergroot is en u graag nog zelfstandig en veilig in uw woning wilt blijven wonen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

• Intakegesprek: de behandeling begint altijd met een intakegesprek. Daarin vragen we o.a. hoe het komt dat u mobiliteit is vermindert, welke gevolgen dat heeft en stellen we samen de doelen op.

• Advies met betrekking tot woningaanpassingen: om beter te kunnen functioneren in en om uw huis en het risico op vallen te verkleinen, is het soms nodig om in en om uw woning aanpassingen aan te brengen. Dan kunt u denken aan het aanpassen van drempels, het weghalen van kleden/matten of grotere aanpassingen, zoals het realiseren van een inloopdouche. Wij geven advies en helpen waar mogelijk bij de aanvraag van woningaanpassingen.

• Dagelijkse handelingen trainen: dagelijkse handelingen die u niet of moeizaam kunt uitvoeren, kunnen we oefenen. Dan moet u denken aan in en uit bed, handelingen in de keuken, verplaatsen binnen- of buitenshuis etcetera. Het komt hierbij vaak voor dat we daarbij hulpmiddelen adviseren. Sommige hulpmiddelen worden vergoed. We kunnen u dan ook helpen bij het aanvragen van een vergoeding. Ook trainen we het gebruik van de hulpmiddelen.

• Zithoudingsadvies: het adviseren bij zitproblematiek begint altijd met een observatie en een gesprek met u (en uw naasten). Bij zithoudingsproblemen kan het zo zijn dat we bijvoorbeeld een rolstoel of een aanpassing aan een rolstoel adviseren. Ook geven we advies met betrekking tot (aangepaste) zitfauteuils. Hierbij moeten soms hulpmiddelen aangevraagd worden en helpen we bij de vergoeding daarvan.

Project ‘BeweegVeilig’:
Sinds eind 2020 zijn wij een samenwerking gestart met oefentherapeut Cesar/Mensendieck Mireille Dobbelaar. Voor meer informatie over dit project kunt u contact met ons opnemen.
  ADRES
Ergotherapie Terneuzen
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen
Stacks Image 1627_42
CONTACT
T 0115-622655
E info@ergotherapieterneuzen.nl
SOCIAL MEDIA

Powered by Webcompact.nl